Sep 18, 2016 at 9:43 PM
Junior Member
"It's dangerous to go alone!"
Join Date: Jun 22, 2015
Location:
Posts: 35
Hey! I have a question, When I put in a tileset,sprite sheet, backround,etc. (.pbm files) I first make a map use the image then make something, save and I try to reload the map but it says "Error loading map!"
PLZ HELP!
(Using cave editor)
 
Sep 18, 2016 at 9:53 PM
Soup Man
"In Soviet Russia, graves keep YOU!"
Join Date: Jul 15, 2014
Location: IN YOUR HEAD, SHIT FOR BRAINS
Posts: 670
Age: 7
Hey! I have a question, When I put in a tileset,sprite sheet, backround,etc. (.pbm files) I first make a map use the image then make something, save and I try to reload the map but it says "Error loading map!"
PLZ HELP!
(Using cave editor)
Uh, can't quite understand what your trying to say, but I'll answer my best. Uh, well, first of all, make it so you the images are bmp files, and also, don't make new maps. But for a better answer, *sigh, use BL.
 
Sep 18, 2016 at 9:54 PM
Junior Member
"It's dangerous to go alone!"
Join Date: Jun 22, 2015
Location:
Posts: 35
Uh, can't quite understand what your trying to say, but I'll answer my best. Uh, well, first of all, make it so you the images are bmp files, and also, don't make new maps. But for a better answer, *sigh, use BL.
Okay thanks for telling me what editor to use!
(Im kinda a noob at making mods)


Hey me again, so I used Boost Lab and I ran the mod and this happened:
Screenshot (66).png
This usualy dosn't happen but it started when I added in a new tileset (I learned how to do that now)
 
Last edited by a moderator:
Sep 18, 2016 at 10:54 PM
Senior Member
"Wahoo! Upgrade!"
Join Date: Aug 14, 2016
Location: somewhere in Louisiana
Posts: 65
Hey me again, so I used Boost Lab and I ran the mod and this happened:
View attachment 3293
This usualy dosn't happen but it started when I added in a new tileset (I learned how to do that now)
I don't have experience with BL, but I know the problem.

Go into Cave Editor, load your game, click options, click "Remove Read Only Status From Files", click OK, and try again.
 
Sep 18, 2016 at 11:04 PM
Junior Member
"It's dangerous to go alone!"
Join Date: Jun 22, 2015
Location:
Posts: 35
I don't have experience with BL, but I know the problem.

Go into Cave Editor, load your game, click options, click "Remove Read Only Status From Files", click OK, and try again.
ok cool I fixed it. I am only using cave editor though, whenever I use BL it messes up my game
 
Sep 23, 2016 at 3:25 AM
Junior Member
"Fresh from the Bakery"
Join Date: Sep 23, 2016
Location:
Posts: 12
Age: 22
Is there already a method to make the bullets fired by the polar star directional? I've edited the sprites, only to find that my right-aiming bullet still points right when fired left. I'm using booster's lab, but I still d
on't know the interface that well.
 
Sep 23, 2016 at 3:33 AM
Giving it my all and shooting for the moon.
Modding Community Discord Admin
"What're YOU lookin' at?"
Join Date: Apr 23, 2013
Location: In a cave above the surface.
Posts: 1069
Age: 25
Is there already a method to make the bullets fired by the polar star directional? I've edited the sprites, only to find that my right-aiming bullet still points right when fired left. I'm using booster's lab, but I still d
on't know the interface that well.
I'm guessing for the polarstar that there are only two sprites for each level, an "up-down" and a "left-right", so you might have to use a different weapon for whatever 4-direction sprites you are wanting to use (or hack the game).
 
Sep 23, 2016 at 12:40 PM
Catz R cool
Modding Community Discord Moderator
"..."
Join Date: Nov 23, 2015
Location: Somewhere within a world far away from reality...
Posts: 381
Age: 23
Is there already a method to make the bullets fired by the polar star directional? I've edited the sprites, only to find that my right-aiming bullet still points right when fired left. I'm using booster's lab, but I still d
on't know the interface that well.
I'm guessing for the polarstar that there are only two sprites for each level, an "up-down" and a "left-right", so you might have to use a different weapon for whatever 4-direction sprites you are wanting to use (or hack the game).
So uh...
I made a hack for zxin for TheVirtualBoy earlier, and here it is.
0x4047B0
55 8B EC 8B 4D 08 8B 41 4C FF 41 4C 3B 41 54 7E
15 83 61 0C 00 6A 00 6A 03 FF 71 14 FF 71 10 E8
BC 64 00 00 C9 C3 83 79 28 00 77 2F FF 41 28 8B
41 38 48 74 0F 48 74 15 48 74 1A C7 41 18 01 F0
FF FF EB 17 C7 41 1C 01 F0 FF FF EB 0E 66 C7 41
18 FF 0F EB 06 66 C7 41 1C FF 0F 83 7D 0C 01 7F
20 29 C0 B0 80 8B 51 38 C1 C2 04 01 D0 89 41 3C
04 10 89 41 44 B0 20 89 41 40 04 10 89 41 48 71
22 8B 45 0C 48 48 C1 C0 06 8B 51 38 C1 C2 04 01
D0 89 41 3C 04 10 89 41 44 B0 B0 89 41 40 04 10
89 41 48 8B 41 18 8B 51 1C 01 41 10 01 51 14 C9
C3
Oh yeah, and if you think that's too long, you should take a look at Pixel's coding, which has fewer sprites than mine!
0x4047B0
55 8B EC 83 EC 74 8B 45 08 8B 48 4C 83 C1 01 8B
55 08 89 4A 4C 8B 45 08 8B 4D 08 8B 50 4C 3B 51
54 7E 29 8B 45 08 C7 40 0C 00 00 00 00 6A 00 6A
03 8B 4D 08 8B 51 14 52 8B 45 08 8B 48 10 51 E8
9C 64 00 00 83 C4 10 E9 FA 02 00 00 8B 55 08 83
7A 28 00 0F 85 FD 00 00 00 8B 45 08 C7 40 28 01
00 00 00 8B 4D 08 0F B6 51 38 89 55 9C 83 7D 9C
03 77 38 8B 45 9C FF 24 85 FA 4A 40 00 8B 4D 08
C7 41 18 00 F0 FF FF EB 22 8B 55 08 C7 42 1C 00
F0 FF FF EB 16 8B 45 08 C7 40 18 00 10 00 00 EB
0A 8B 4D 08 C7 41 1C 00 10 00 00 8B 55 0C 89 55
98 83 7D 98 01 74 0B 83 7D 98 02 74 4F E9 92 00
00 00 8B 45 08 0F B6 48 38 89 4D 94 83 7D 94 03
77 38 8B 55 94 FF 24 95 0A 4B 40 00 8B 45 08 C7
40 64 00 04 00 00 EB 22 8B 4D 08 C7 41 60 00 04
00 00 EB 16 8B 55 08 C7 42 64 00 04 00 00 EB 0A
8B 45 08 C7 40 60 00 04 00 00 EB 48 8B 4D 08 0F
B6 51 38 89 55 90 83 7D 90 03 77 38 8B 45 90 FF
24 85 1A 4B 40 00 8B 4D 08 C7 41 64 00 08 00 00
EB 22 8B 55 08 C7 42 60 00 08 00 00 EB 16 8B 45
08 C7 40 64 00 08 00 00 EB 0A 8B 4D 08 C7 41 60
00 08 00 00 EB 24 8B 55 08 8B 42 10 8B 4D 08 03
41 18 8B 55 08 89 42 10 8B 45 08 8B 48 14 8B 55
08 03 4A 1C 8B 45 08 89 48 14 C7 45 E0 80 00 00
00 C7 45 E4 20 00 00 00 C7 45 E8 90 00 00 00 C7
45 EC 30 00 00 00 C7 45 F0 90 00 00 00 C7 45 F4
20 00 00 00 C7 45 F8 A0 00 00 00 C7 45 FC 30 00
00 00 C7 45 A0 A0 00 00 00 C7 45 A4 20 00 00 00
C7 45 A8 B0 00 00 00 C7 45 AC 30 00 00 00 C7 45
B0 B0 00 00 00 C7 45 B4 20 00 00 00 C7 45 B8 C0
00 00 00 C7 45 BC 30 00 00 00 C7 45 C0 80 00 00
00 C7 45 C4 30 00 00 00 C7 45 C8 90 00 00 00 C7
45 CC 40 00 00 00 C7 45 D0 90 00 00 00 C7 45 D4
30 00 00 00 C7 45 D8 A0 00 00 00 C7 45 DC 40 00
00 00 8B 4D 0C 89 4D 8C 83 7D 8C 01 74 15 83 7D
8C 02 74 68 83 7D 8C 03 0F 84 B4 00 00 00 E9 03
01 00 00 8B 55 08 0F B6 42 38 83 F8 01 74 0C 8B
4D 08 0F B6 51 38 83 FA 03 75 1F 8B 45 08 83 C0
3C 8B 4D F0 89 08 8B 55 F4 89 50 04 8B 4D F8 89
48 08 8B 55 FC 89 50 0C EB 1D 8B 45 08 83 C0 3C
8B 4D E0 89 08 8B 55 E4 89 50 04 8B 4D E8 89 48
08 8B 55 EC 89 50 0C E9 AA 00 00 00 8B 45 08 0F
B6 48 38 83 F9 01 74 0C 8B 55 08 0F B6 42 38 83
F8 03 75 1F 8B 4D 08 83 C1 3C 8B 55 B0 89 11 8B
45 B4 89 41 04 8B 55 B8 89 51 08 8B 45 BC 89 41
0C EB 1D 8B 4D 08 83 C1 3C 8B 55 A0 89 11 8B 45
A4 89 41 04 8B 55 A8 89 51 08 8B 45 AC 89 41 0C
EB 54 8B 4D 08 0F B6 51 38 83 FA 01 74 0C 8B 45
08 0F B6 48 38 83 F9 03 75 1F 8B 55 08 83 C2 3C
8B 45 D0 89 02 8B 4D D4 89 4A 04 8B 45 D8 89 42
08 8B 4D DC 89 4A 0C EB 1D 8B 55 08 83 C2 3C 8B
45 C0 89 02 8B 4D C4 89 4A 04 8B 45 C8 89 42 08
8B 4D CC 89 4A 0C 8B E5 5D C3 2D 48 40 00 39 48
40 00 45 48 40 00 51 48 40 00 8C 48 40 00 98 48
40 00 A4 48 40 00 B0 48 40 00 D6 48 40 00 E2 48
40 00 EE 48 40 00 FA 48 40 00 CC CC CC CC CC CC
Also, here are the new positions for the sprites.
View attachment 3164
Notice how the polar star bullets have a section in red; that's just to show where the front points.
 
Last edited:
Sep 24, 2016 at 12:57 AM
Junior Member
"Fresh from the Bakery"
Join Date: Sep 23, 2016
Location:
Posts: 12
Age: 22
1. Thanks! the link to the new positions says I don't have the permissions to view it though?

2.What should I do if I have a <TRA that, upon reaching the destination, doesn't seem to spawn Quote and just repeats the <FAI over and over?
Here's the code:
#0100
<PRI<CNP0100:0000:0000
<SOU0011<FAO0001
<TRA0096:90:0006:0007
 
Last edited:
Sep 24, 2016 at 1:48 AM
Catz R cool
Modding Community Discord Moderator
"..."
Join Date: Nov 23, 2015
Location: Somewhere within a world far away from reality...
Posts: 381
Age: 23
1. Thanks! the link to the new positions says I don't have the permissions to view it though?

2.What should I do if I have a <TRA that, upon reaching the destination, doesn't seem to spawn Quote and just repeats the <FAI over and over?
Here's the code:
#0100
<PRI<CNP0100:0000:0000
<SOU0011<FAO0001
<TRA0096:90:0006:0007
In the new map, make an event that actually fades in.
According to what you said about repeating the <FAI, it seems like the new map you're transporting to has either no script or a corrupted script. Thus the game will keep playing the previous script run, which'll be the <TRA into the same map.
 

Attachments

  • Bullet.PNG
    Bullet.PNG
    67.4 KB · Views: 9
Sep 28, 2016 at 5:07 PM
Senior Member
"Fly, Fly, Fly!"
Join Date: Jun 24, 2016
Location: Israel
Posts: 127
How would I make the game always draw the player's HP value in the HUD with 2 digits (if the HP value would normally only take up 1 digit, the 2nd digit would be 0)?
 
Sep 28, 2016 at 5:16 PM
In my body, in my head
Forum Moderator
"Life begins and ends with Nu."
Join Date: Aug 28, 2009
Location: The Purple Zone
Posts: 5998
Code:
0x41A32C
02
 
Sep 28, 2016 at 5:19 PM
Senior Member
"Fly, Fly, Fly!"
Join Date: Jun 24, 2016
Location: Israel
Posts: 127
Oct 11, 2016 at 9:48 AM
Junior Member
"It's dangerous to go alone!"
Join Date: Oct 10, 2016
Location: just behind you and a little to the right
Posts: 36
Age: 20
Hi guys. Ive been working for days on getting my door to work. It transports my character fine, and follows the entering map script as well. The only problem is, every time i interact with another entity, it plays the entering map script. I have tried for days to get this to work. Can somebody please help.
 
Last edited:
Oct 11, 2016 at 9:50 AM
Senior Member
"Fly, Fly, Fly!"
Join Date: Jun 24, 2016
Location: Israel
Posts: 127
Hi guys. Ive been working for days on getting my door to work. It transports my character fine, and follows the script text /fade in. The only problem is, every time i interact with another entity, it plays the entering map script. I have tried for days to get this to work. Can somebody please help.
Make sure the other entities use a different event number than the door entity.
If they do have different event numbers, make sure those events are defined in the script.
 
Oct 11, 2016 at 9:52 AM
Junior Member
"It's dangerous to go alone!"
Join Date: Oct 10, 2016
Location: just behind you and a little to the right
Posts: 36
Age: 20
Already done all that
 
Oct 11, 2016 at 9:53 AM
Senior Member
"Fly, Fly, Fly!"
Join Date: Jun 24, 2016
Location: Israel
Posts: 127
Oct 11, 2016 at 9:55 AM
Junior Member
"It's dangerous to go alone!"
Join Date: Oct 10, 2016
Location: just behind you and a little to the right
Posts: 36
Age: 20
How do i do that?
 
Oct 11, 2016 at 9:56 AM
Senior Member
"Fly, Fly, Fly!"
Join Date: Jun 24, 2016
Location: Israel
Posts: 127
Oct 11, 2016 at 9:58 AM
Junior Member
"It's dangerous to go alone!"
Join Date: Oct 10, 2016
Location: just behind you and a little to the right
Posts: 36
Age: 20
Eggs
 
Top